TV PROGRAMI ÇEKTİK


Radyo stüdyolarında canlı yayının birinden diğerine koşarken bir şey fark ettim yıllar önce: Bana ait olduğunu sandığım ömrüm elimden gidiyor. Eyvah!


Gittim masama oturdum. Bir hayale daldım. Uçaklardayım. Kuşlar gibi süzülüp bilmediğim memleketlerin bilmediğim limanlarına inip hiç mi hiç bilmediğim sokaklarında dolaşıyorum. İnsanlarına sokuluyorum, yemeklerini tadıyorum, kelimelerini keşfediyorum. Kokular başka. Tatlar değişik. İklimler, alışkanlıklar, dinler bile bambaşka. Aklım aydınlanıyor gördükçe, daha sakin ve duru bir kadın oluyorum... Bu hayale çok inanıyorum.

Üç yıldır işte bu hayalin peşinde yollardayım.

Evvela istifa edip daha az çalışacağım, ömrüm üzerinde hak iddia etmeyen işlere geçtim. Hemen her ay başka bir ülkedeyim. Bazı aylar abartıp 7 ülkenin kapısını çaldığım oldu... Çok para harcadım. Kazandığım her şey bu uğurda gitti, gidiyor. Üç yıl önce bu yola çıkarken sağlamdır, dayansın diye aldığım ayakkabılarım beni utandırmadı. 13 yıl daha giyerim. Bazılarınız ayakkabılarımı fark etti, üzerine sözler etti. Çok sevindirdiniz beni. Hep beraberdik sanki. Tanıdığım, tanımadığım onlarca insan ile yollara düştüm. Hepsiyle ama hepsiyle candaş oldum, biri hariç... Hayat bu, kimlere denk getiriyor ya da ıskalatıyor göz göre göre...

Bu kadar lafı niye ettim şimdi durduk yere?

Ben gidip geldikçe, gördüğümü anlattıkça sen okudun. Beni sevdin. Bende, şimdiye kadar benim bile bilmediğim bir şeylerimi alıp bana asıl sen gösterdin. Sen, beni çok mutlu ettin... Yazdıkça gezdim, gezdikçe yazdım, okudukça yüreklendirdin ve bak ortaya bu film çıktı...

Biz, bu filmin devamını da yaparız. Şu para denen illetle aramdaki ilişkiyi daha yırtıcı hâle getirmemi isteyen bir düzen var. Yapamıyorum. Bu düzenin bir figürü olmayı başaramıyorum. Eğer başarırsam, çektiğimiz filmi beğenen ve yayınlamaya hazır televizyon kanalları da bekliyor...

Şimdi onları boşver!
Sen, Ev Bezgini'nin yolculuğunda çok değerlisin ve senin sayende bu film çekildi. Sana özel. Senin için...
Ukrayna Hava Yolları, yönetmen Cengiz Özkarabekir ve komedyen Alpay Erdem'in çok değerli katkıları ile bu kez bu şekilde karşındayım sevgili arkadaşım... Görüntü yönetmenim Murat Sis ve kameraman arkadaşım Serkan Çebi'ye de çok teşekkür ederim.
Buyursunlar...



Pazartesi, Kasım 14, 2016 tarihinde yazıldı.

2 yorum:

  1. Uzun zamandır göz atmadığım bu gezinti sitesine, bir gün önce bu kez videolu bir program eklenmiş. İyi de olmuş. Önceki yorumlarımda da TV için gezi programı yapmanız gerektiğini belirtmiştim. (homeros7 ya da homeros imzalı yorumlar, Budapeşte, Soma, Alaçatı, Tunus, Floransa, Venedik, Napoli vs yorumları) İnşallah devamı gelecektir. Bir solukta izledim. Ancak fotoğrafların altına yapmış olduğunuz metin yazarlığındaki gibi şen şakrak ve eğlenceli olmadığını üzülerek de olsa söylemeliyim. Ama bu yorumum sizi evden bezdirdiği gibi sakın bezdirmesin, aksine devamı gelsin. Çünkü eleştiriler, hataları düzeltmek içindir. Ekip arkadaşınız belki farklı kulvarlarda çok özel ve komik olabilir, ancak programı kendi başınıza yapmanız, bu sitedeki göstermiş olduğunuz yaşam tarzınıza yakın olacaktır naçizane düşüncem. Ekrandaki diğer kişiler, sizi olumlu ya da olumsuz muhakkak etkileyecektir. Yapmak istediklerinize, katkıda bulunabilecekleri gibi, istemeden de olsa engel olabileceklerdir. Yorum yaptığım yazılarınız, diğer yorumcuların da belirttiği gibi son derece sürükleyici, çoğu zaman eğlenceli, kimi olaylardan dolayı sinir bozucu, bazen de hüzün verici. Yani uçuk, kaçık, deli, dolu bir Nur Banu Molla. İzleyici de videolarda aynı kişiyi görmek ister. Bunu da belirtmeden geçmeyeyim dedim.

    Bir soru sormak isterim bu arada. Arkeoloji mezunu olduğunuzu yazdığınız için soruyorum. İkinci Katerina, Odessa ismini, Odisseus'un maceralarından etkilendiği için vermiş olabilir mi? Çünkü yolunu şaşıran Odiseus'un İthaka'ya geri dönüş yolunda Karadeniz'e de girdiğini ve Kuzey Karadeniz sahillerinde de bir macera yaşadığını düşünüyorum. Ama hangi macera olduğu konusunda bir fikrim yok... Bu konuda görüşünüz ya da merak etmişliğiniz var mıdır? Ataları Kuzey Karadeniz sahilleri olan birisinin sorusudur bu.

    İsmi, site sahibi yazar gibi bir anlama sahip ve çok sevdiğim bir müzik grubu olan Chingon dinlerken yazılmış olan bu yoruma, Cuka Rocka, El Rey de los Chingones, Severina, ve Siente Mi Amor eşlik etmiştir.
    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  2. Olmamis :((siz programsiz gezin.

    YanıtlaSil