AMERİKA'DA SON GÜN



Üç haylazın Amerika macerası şimdilik son buluyor efem. Size son günümüzü anlatmak için yeniden huzurunuzdayım.


Long Island'daki son günümüze böyle bir sabahta uyandık. Gelirken yüreğimiz ağzımızdaydı uçağımız inecek mi diye, dönerken de aynı şey. Püh ya! Lakin bahçe şahane.


O tabaktaki beyaz peynir, keçi peyniri. Ecnebilerin keçi peyniri pek şahane oluyor. Biz kahvaltıyı ededururken, sen şu alttaki karlı bahçe videosunu bi tıklar mısın cicim?



Enfes di mi?


Kar kıyamet yine yollar ama memlekete dönerken marketten bi şeyler almam lazım. Bilhassa o keçi peynirinden. Çok lezzetli.


Market işi hiçbir zaman masum bir iki peynir çeşidiyle kalmaz. Sen de bilirsin.



Sana kasiyer teyzeyi göstermek istiyorum. Bizde olsa, bu teyzeyi insan içine çıkarmazlar, işe yaramayacağını düşünürler. Teyzeler de buna dünden meyyaldir. Fakat burada saati 10-15 dolardan çalışıyorlar. Acayip saygı duyuyorum bu duruma. Hostesleri de geçkin ecnebilerin. İllaki manken ayarında olacak takıntısı bi tek bizde var. 


Marketten sonra bir outlet haytalığı daha yapıyoruz. Hakkaten ucuz diyorum ama bak! O mor puantiyeliyi anneme aldım. Polar gecelik.



Oooo, bebeğim, evde bizi bir afet karşılıyor. Evin annesi Elvin, evin kuzusu Lara Su'ya şahane bir mezuniyet giysisi almış. Lara Su, bu yıl liseyi bitiriyor ve seneye tıp okumak üzere üniversiteye başlayacak.



Aylak günümüzün nihayetinde, gece bahçemize böyle inerken,



yemeğimizi televizyon karşısında atıştırıyoruz.



Marketteki geçkin kasiyerden sonra ekrandaki tombiş hava durumu sunucusu dikkatimi çekiyor. Bizde olsa hayatta şans vermezler. Liyakat ve ehliyet mühim diildir. Bir takım cemaatlerden geliyorsan, olmadı kıçın başın diri ise, o da olmadı çıkarlara hizmet eden bir referansın varsa işi kaparsın. 



Çocukken, simli kartpostallar olurdu. Dallarına simden karlar yağmış ağaçlara bakıp hayalleri daldığım çoktu. Hayallerimin bahçesini bırakıp havalimanına doğru yola çıkmanın vakti geldi.



Evvela Lara Su ile vedalaştık. Kuzum benim. İyi kalpli, nazik, küçük ev sahibimiz. Şahaneydin Lara Su! Ömrüne yıldız yağsın kuzum.



Sonra Gülfem ve Elvin bizi limana bıraktı. Gülfem, biraz daha kalacak. O, ömrüme değen en heyecan verici şeylerden biri biliyorsun. Elvin de onun aracılığı ile tanıdığım bir mucize. Her şeyi tane tane. Kelimeleri tane tane. Türkçesi öyle, İngilizcesi öyle. İnsanı tane tane dinliyor, tane tane yorumluyor. Tane tane adımlar atıyor kalbine doğru, tane tane parmakları ile kalbini avuçluyor. Elvin! Seni tanıdığım için ne kadar mutlu olduğumu bilemezsin. 


Yine British Airways. Koca kafalı toraman uçakla okyanusu aşıp Londra'ya ineceğiz, sonra İstanbul...



Pencereden tanıdık bir dostu görüyorum. Ukrayna Hava Yolları! En ucuz yolculukların, güvenli ve iyi kalpli arkadaşı. Ukrayna Hava Yolları'nı pas geçmeyin arkadaşlar. Kiev aktarmalı ucuz biletler bulmak mümkün.


Bu ne ya? Nil çekmiş...


Bunu da Nil çekmiş. Haberim olsa gıdımı falan toplardım biraz.



Bunu ben çektim. Çocuğun bacağına dikkat et. Şubat ortasında şort giyip kaza geçirmiş o bacağını burnumuza sokmanın amacı nedir acaba?


Belki de böyle normalleştiriyordur, bilemedim. Fakat onun göze soktuğu şeyi, elbette ben de alıp "Ne garip insanlar var" diye bahsetmekten tabii ki çekinmem.



Uçaktayız. Üçlünün ortası boş. Bu iyi. Nino uyur.



Zira yolumuz uzun.


Tam ortada biri kalp krizi geçi... Tamam tamam. Okyanus geçmekten korkmuyoruz. :)


Aslında hiçbir şeyden korkmuyoruz, ölümden başka! 



Çünki inandığımız yegâne şey dostluk, sağlık ve hayata duyduğumuz tutkulu aşk...


Bu aşkın izi zaman zaman okyanusun ötelerinde ise biz oraya da gideriz...


Ve muhakkak birbirimizi çok severiz. 
Gülfem!
Teşekkür ederim. Sen olmasan, bir sürü şey eksik kalacaktı.
Nil!
Sen harika bir kuzusun. Yetenek kumkuması kocakarı seni. Dilerim bir gün ben olmadığımda da dünyayı gezmeye ve beni anmaya, anlamaya devam edersin.


New York!
Teşekkürler hayın. Bu sefer iki kişi için 10 bin lirama mâl oldun ama helalü hoş olsun zilli. Yine gelicem ben. 






Perşembe, Eylül 01, 2016 tarihinde yazıldı.

2 yorum:

  1. Yazını hasret duygusuyla okudum, ne guzel ve sevgiyle yasiyoruz her anı, ne muhteşem günler geçirdik...tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli bir yazı olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil