VELESPİT SEVDASI

Evet, biraz Recaizâde Mahmut Ekrem'e öykündüm, sakıncası olmamalı. 

Bisikletle ilişkim biraz arızalı aslında, bunca tutkunu olduğum bir araca neden yıllardır küs durdum bilmiyorum. Mavi Pinokyo bisiklete vurulduğum daha 10'lu yaşlarımın başındaki yıllardan bu yana, yazlığı saymazsak doğru dürüst seleye oturmuşluğum yok. 

Öyleydi böyleydi, aman o şunu dedi, bu bunu dedi diyerek velespit sevdamı ıskaladığım yıllara son noktayı koymaya karar verdim. Kararımda etkili olan isimlerin başında, NTV'deki İki Teker Bir Yer programını yapan Alpay Erdem var. Ayrıca üniversite yıllarımdaki önemli isim İsa Dal'ın bisikletli fotoğraf ve videolarından da çok etkilendim. 

Yazımın buradan sonrası bisiklete yeni başlayanlar için faydalı olabilir. 

Aklıma geleni hemen uygulamaya koymak huyumu seviyorum. Bu yüzden bisiklet alırken de çok hızlı hareket ettim. Alpay'ı aradım ve derhal bisiklet almak istediğimi söyleyip yardım rica ettim. "Kızıltoprak'ta Delta'ya gidelim" dedi. Delta Bisiklet'in adını duymuştum ama Marmara Forum'daki Decathlon'dan çok daha ucuza hâlledebileceğimi de biliyordum. Yani demem o ki, Decathlon'a bakmak da faydalı olabilir. Ben tercih etmedim, niye? Evimin yakınındaki bir bisikletçi ile esnaf-müşteri ilişkisi kurmak daha çok işime geldi. İcabında para olmaz, gider sağını solunu yaptırır, gereksinimini karşılar, bir sonraki sefere de borcunu ödersin, evet Ulaş öyle bir adam. Ben Delta'yı sevdim. 

Alpay beni bisiklet seçerken 1000-1500 liralık olanlara yönlendirdi önce. Bu pek kafama yatmadı. Çünki ben ilk etapta daha ucuz bir şey ile başlayıp duruma göre çıtayı yükseltmeyi planlamıştım. Öyle de yaptım. Aşağıdaki listede, Delta'ya neyi ne kadar ödediğimi ve başlangıç için ayırman gereken bütçeye ilişkin ipuçlarını bulabilirsin: 

Geotech Atlas Dağ Bisikleti : 488,81 TL

Geotech Kask 54-60 cm Siyah Crb: 87,64 TL
Qlite Arka Smooth Top Far Led 4 Fonk: 14,06 TL

Valiente Ön Far 5 Led 4 Fonk: 17,57 TL
Massload Matara Kafesi Sarı Plastik: 5,27 TL
Paça Bandı: 5,27 TL
GIYO Pompa Air Supply Gümüş: 68,53 TL
Peruzzo Cruiser Delux Araç Arkası Askısı: 103,67 TL
TACX Shiva Matara 750 cc: 14,06 TL

Toplam: 805,08 TL (+144,92 KDV)
KDV Dahil Ödediğim: 950 TL

Not: Araç arkası askısını 50 liraya da alabilirdim, uğraşmadım. Bauhaus'tan, yazın bir arkadaşım için almışlığım var. 






Cuma, Mayıs 10, 2013 tarihinde yazıldı.

3 yorum:

  1. Bisiklet deneyiminizin de yeni olduğunu şimdi öğrendim... büyük şehir trafiği berbattır. takım arkadaşlarıyla önceden belirlenmiş parkurlarda gezinti yapmanız çok güzel. bol adrenalinli, az egzoz dumanlı, çok dikkatli seyirler dilerim...

    Homeros7

    YanıtlaSil